La început, oamenii au crescut morcovi nu ca alimente, ci ca medicamente, utilizate pentru a trata diferite boli. Acesta poate fi regăsit cu aproximativ 5.000 de ani în urmă în documente istorice și picturi.
Morcovii, armată de antioxidanți: Este o sursă perfectă de carotenidă, care acționează ca un antioxidant și ajută organismul să se detoxifice continuu. Ca antioxidant puternic, combate radicalii liberi și reduce stresul oxidativ, promovează metabolismul. Conform unor studii, morcovii singuri sau într-un amestec sinergic de fructe și legume, care se întăresc reciproc, pot preveni stagnarea substanțelor cauzatoare de cancer de corp, datorită unei combinații de diferiți nutrienți vitali, care împreună pot combate în mod eficient radicalii liberi.
Datorită abundenței de antioxidanți prezenți în morcovi, vitamina A, vitamina C și vitamina B-6 împreună pot proteja organismul de daune radicale.
Morcovii, totodată pot fi cei mai bun prieten al pielii. Consumul regulat al acestei legume nu numai că împiedică dezvoltarea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire, dar conferă pielii o strălucire sănătoasă. Vitamina C și antioxidanții împreună întârzie îmbătrânirea pielii și, de asemenea, o ajută să rămână sănătoasă mult timp.
Previne indigestia: Poate fi de mare ajutor în ameliorarea mișcărilor neregulate ale intestinului sau a indigestiei. Consumându-l zilnic, promovează digestia și previne constipația datorită amestecului perfect de fibre solubile și insolubile din morcovi.
Este un jucător important în cure de detoxifiere, nu numai datorită compoziției sale importante enumerate mai sus, ci și pentru că una dintre regulile de bază ale proceselor de detoxifiere este de a garanta un metabolism echilibrat. În acest fel, organismul nu poate elimina deșeurile, mucusul și toxinele ”colectate” în timpul tratamentului, care, dacă nu pot părăsi un ritm adecvat organismul datorită metabolismului încetinit, pot fi ușor (și nedorite) reabsorbit în corp. Dacă dorim să ne accelerăm metabolismul, ajutând astfel detoxifierea organismului, atunci consumul zilnic de morcovi este o necesitate. Îl face să se simte saturat mult timp datorită prezenței fibrelor.
Booster imunitar. Are un efect inevitabil de stimulare a imunității. Combinarea vitaminelor și a mineralelor nu numai că protejează organismul de daunele radicale sau reduce stresul oxidativ, ci și crește puterea imunității. Vitaminele A, C, K, B6, potasiu și fosfor care se găsesc în morcovi ajută la protejarea organismului împotriva virușilor și bacteriilor care cauzează diferite boli.
Morcovii ajută la reglarea și reducerea nivelului crescut de zahăr din sânge. Are un conținut scăzut de calorii și un conținut scăzut de zahăr, de aceea se recomandă includerea acestuia și în dieta zilnică a diabeticilor. Potasiul prezent în sucul de morcovi poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău din organism.
De asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale crescute.
În orice caz, o atenție specială ar trebui acordată faptului că betalainele, betacianina și betanina din SFECLĂ protejează ficatul de daunele cancerigene, în timp ce antioxidanții din MORCOV reduc toxicitatea ficatului. În plus, deși sfecla poate elimina inflamația într-un timp foarte scurt, atunci când este consumată singură, doar 8-10% din conținutul său de ingredient activ poate fi absorbit. Pe de altă parte, dacă adăugați morcovi, până la 80% dintre aceștia pot fi absorbiți, astfel încât morcovul crește exponențial puterea sfeclei.
Descoperă Cristalele de legume cu conținut ridicat de morcovi Beta-caroten, Vesta de protectie Extra
SURSE:
https://www.health.com/nutrition/health-benefits-of-carrots
0 Comentarii