Țelina

de | ian. 30, 2021 | Campanie de detoxifiere | 0 comentarii

Țelina poate vindeca și activa tractul intestinal prin refacerea acidului clorhidric, ceea ce ne ajută să digerăm lucrurile mai repede și mai eficient. Sucul de țelină ajută la creșterea acidului în stomac, de care este nevoie în procesul de digestie, în special pentru a descompune proteinele. Este deosebit de bun pentru cei care urmează o dietă bogată în proteine.

Dacă acidul nostru din stomac se produce la niveluri scăzute, organismul trebuie să folosească mai multe resurse pentru a digera alimentele, de multe ori ne putem simți obosiți și letargici. Țelina poate umple în mod semnificativ nivelurile epuizate de mucus gastric, care este, de asemenea, necesar în mucoasa stomacului pentru a vindeca și a preveni ulcerele și refluxul.

Sucul de țelină îmbunătățește digestia prin creșterea mișcării intestinului. Este eficient în constipație, balonare, umflături și retenție de apă, se remarcă și ca un laxativ blând și natural, un bun diuretic.

Țelina este legumă alcalină, care ajută la menținerea echilibrului acido-bazic al corpului și ajută la prevenirea acidizării corpului. Țelina este unul dintre cele mai alcaline alimente pe care le putem mânca! Cercetările arată că o dietă alcalină prelungește viața și previne dezvoltarea bolilor cronice.

Este extrem de hrănitoare. Conține minerale și vitamine esențiale precum folatul, potasiul, vitamina B6, vitamina K și vitamina C. Cocktail pentru piele. Luteolina din țelină protejează pielea din interior și previne deteriorarea UV. Unii folosesc pentru proprietățile vindecătoare ale țelinei, spunând că este posibil să fi ajutat în afecțiunile pielii, cum ar fi psoriazisul și acneea.

Țelina este un antiinflamator natural. Conține poliacetilenă, care reduce durerile cronice articulare, guta și artrita reumatoidă. Nu numai că calmează corpul, dar se crede că are și un efect calmant asupra sistemului nervos.

Țelina, numită „mătura reumatismului”, are efecte în reumatismul infecțios, osteoartrita, lombago și guta și joacă un rol în eliminarea substanțelor toxice, precum și a durerilor articulare, în special la vârstnici.

Țelina și extractul de semințe de țelină au proprietăți diuretice. Ajută acidul uric să fie excretat din corp. Acest lucru poate ajuta pacienții care se luptă cu gută.

Țelina scade tensiunea arterială. Cercetările arată că țelina ajută la reducerea tensiunii arteriale crescute acționând ca un relaxant muscular neted, îmbunătățind fluxul de calciu și potasiu în celule, permițând vaselor de sânge să se dilate și să se contracte mai ușor.

Țelina poate ajuta ficatul. Acesta răcește căldura internă a ficatului și a stomacului, care se manifestă de obicei prin dureri de cap și nu în ultimul rând, în poftă de mâncare excesivă. Studiile arată că țelina ajută la reducerea acumulării de grăsime în ficat. Nutrienții din țelină protejează ficatul și chiar stimulează producția de enzime care ajută la eliminarea grăsimilor și a toxinelor.

Țelina combate infecțiile. Compușii din țelină au proprietăți antimicrobiene puternice care combate infecțiile și, desigur, sporesc imunitatea. Țelina reduce acidul uric și stimulează producția de urină, utilă în special în combaterea infecțiilor bacteriene din sistemul digestiv și organele de reproducere, ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar, a vezicii urinare și a bolilor renale.

Țelina are un conținut ridicat de sodiu organic, dar conține și calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu, siliciu și câteva oligoelemente.

Este un afrodiziac foarte rapid și eficient atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Și dacă vrem să obținem rezultate pe termen lung în acest domeniu, vom face bine să includem consumul de țelină în dieta noastră zilnică.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

0
    0
    Cosul tau
    Coșul tău este golÎntoarceți-vă la magazin