Rodia

de | mart. 8, 2021 | Campanie de detoxifiere | 0 comentarii

Legenda spune că rodia a crescut în Grădina Edenului și a fost folosită din cele mai vechi timpuri în tratamente. Chinezii credeau că rodia contribuie la longevitate și fertilitate, motiv pentru care folositeau și încă o mai folosește pe scară largă medicina chineză. A fost un simbol al vieții veșnice pentru egipteni și, prin urmare, s-a dovedit a fi o hrană valoroasă.

În zilele noastre, rodia este denumită superfruit. O rodie are aproximativ 100 de boabe, care au un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face să se potrivească excelent în diete. În plus, se presupune că consumul său poate reduce riscul de cancer.

În ultimul deceniu, s-au efectuat o serie de studii privind proprietățile antioxidante, anticariogene și antiinflamatorii ale rodiei, în principal în prevenirea cancerului, bolilor cardiovasculare, diabetului, problemele dentare, disfuncției erectilă, infecțiillor bacteriene, rezistenței la antibiotice și efectul protector împotriva deteriorarii pielii cauzată de radiații.

Fructul de rodie conține sute de substanțe naturale fito-chimice, iar efectul său antioxidant este atribuit în primul rând acidului elagic (cel mai important polifenol din rodie), care este derivat din elagitanine. De asemenea, conține cantități mari de vitamina C (100 de grame de rodie brută conțin mai mult de 10 miligrame de vitamina C), care este vitală pentru buna funcționare a sistemului imunitar. La urma urmei, vitamina C în sine este un compus antioxidant, deci ne protejează sistemul imunitar de efectele dăunătoare ale stresului oxidativ.

Antioxidantul din rodie are efect benefic și asupra colesterolului, care este deosebit de important. Aportul zilnic de rodie sub orice formă vă poate reduce nivelul de colesterol dăunător cu până la 20%, ceea ce înseamnă că puteți crește semnificativ cantitatea de HDL (colesterol util) din sânge.

Cercetări recente au arătat că rodiile conțin ingrediente active care protejează rinichii și ficatul de toxine, în plus, ele contribuie și la regenerarea leziunilor anterioare.

Datorită antioxidanților care ajuta funcționarea creierul, rodia vă îmbunătățește memoria, abilitățile cognitive și funcțiile neurologice.

Cu efectele sale antioxidante, rodia previne creșterea radicalilor liberi în organism și promovează producerea celulelor albe din sânge care neutralizează infecțiile și toxinele. (Potrivit mai multor cercetări, se poate presupune că rodia ar putea preveni răspândirea bolilor asociate cu infecții celulare patologice și moartea celulară.

În caz de diaree și probleme digestive, rodia calmează stomacul. Ajută la separarea enzimelor. Prin proprietățile sale antibacteriene și fungicide, contribuie la funcționarea intestinală sănătoasă și la digestie, precum și la capacitatea de a reduce infecțiile gastrice cauzate ciupercă Candida, afecțiune frecvent întâlintă.

De ce este rodia importantă în detoxifiere?

Când vorbim despre detoxifierea corpului nostru, ignorăm adesea echilibrul nostru hormonal. Deși scăderea acestuia din echilibrul adecvat poate deteriora funcția multor organe, la fel cum funcționarea sa depinde în mare măsură de funcțiile normale unui ficat, sistem digestiv, rinichi și sistem limfatic.

Pe lângă efectele pozitive ale rodiei asupra corpului nostru, descrise mai sus, joacă un rol important în așa-numita menținere a homeostaziei noastre hormonale și o face pe toate în mod natural. Cum?

S-a demonstrat că rodiile bogate în antioxidanți reduc nivelurile de stres oxidativ din organism. Stresul oxidativ a fost asociat cu disfuncții ale spermei, precum și cu scăderea fertilității feminine. Sunt în derulare studii pentru a înțelege ce alte beneficii ar putea avea pentru sistemul de reproducere.

În afară de aceasta, rodia vă poate înbunătății și viața sexuală. S-a demonstrat că fructul crește nivelul de testosteron, hormonul sexual atât la bărbați, cât și la femei. De asemenea, crește fluxul sanguin în regiunea genitală.

Proprietatea minunată a fitoestrogenilor este că aceștia au un efect estrogen, care ameliorează simptomele perioadei schimbării la femei, și un efect antiestrogen, care protejează împotriva cancerului de sân. Ultimul efect este binevenit în special pentru bărbații supraponderali, deoarece aceștia sunt frustrați când văd că sânii lor iau forme feminine ca urmare a obezității. Cu toate acestea, se poate spune că ingredientele active ale rodiei au un efect foarte pozitiv asupra corpului bărbaților în general. De exemplu, îmbunătățesc circulația sângelui și oferă un efect protector în prevenirea dezvoltării problemelor de prostată.

Surse:

http://garnet-granatalma.hu/Hirek/10-ok-amiert-egyuk-a-granatalmat

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-pomegranate

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/diet/pomegranate-benefits/articleshow/60114168.cms

https://www.tasteofhome.com/collection/pomegranate-benefits-for-health-and-beauty/ 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

0
    0
    Cosul tau
    Coșul tău este golÎntoarceți-vă la magazin