Ananas și Cătină

de | apr. 18, 2021 | Campanie de detoxifiere, Sănătate | 0 comentarii

Când ne adaptăm la un stil de viață sănătos, cel mai important aspect pe care îl avem în vedere sunt obiceiurile noastre alimentare. În acest caz, ne străduim pentru naturalețe și în timpul selecției atente a alimentelor consumate. Acum, să vedem ananasul și cătina, cum și de vor fi incluse pe această listă.

Ananasul 

Ananasul este un fruct foarte valoros care, pe lângă gustul său delicios, poate avea multe efecte benefice pentru și menținerea sănătății noastre. Este bogat în vitamina C, minerale și are un efect benefic asupra digestiei, producției de energie și fluxului de sânge.

Indienii iubeau ananasul nu numai pentru gustul său, ci și pentru proprietățile sale de vindecare. Ananasul poate fi un ajutor eficient în timpul depresiei sau pentru pierderea kilogramerol în plus, dar sunt demne de remarcat și efectele sale antiinflamatoare și detoxifiante. Bromelina, care are și efecte antiinflamatorii și antiedemice, este utilizată terapeutic în tratamentul artritei reumatoide și a umflăturilor postoperatorii și post-traumatice acute și poate juca un rol în prevenirea bolilor cardiovasculare datorită efectului său inhibitor al fibrinogenului.

De asemenea, stimulează o digestie bună, poate ajuta la probleme pancreatice și cutanate, excesul de greutate, pneumonie, răceli, gută, sciatică, paradontoză, anemie.

Susține și echilibrează digestia

Enzima Bromelaină (o enzimă digestivă) găsită în ananas facilitează descompunerea proteinelor, ajutând alți nutrienți să fie absorbiți. Această enzimă ajută foarte mult la descompunerea alimentelor din stomac prin îmbunătățirea nivelului de acid gastric necesar digestiei. De asemenea, poate fi de mare ajutor în caz de indigestie și arsuri la stomac. Poate fi, de asemenea, util pentru dureri de stomac, balonare și constipație. Conținutul său ridicat de fibre este eficient în curățarea naturală a tractului intestinal și în reglarea funcției sale, se recomandă includerea consumului ananasului la persoanele cu sindrom IBS.

Datorită conținutului ridicat de fibre și a gustului delicios, este unul dintre cele mai populare fructe dietetice, care reglează greutatea corporală și, desigur, nu cea în conservă cu mult zahăr adăugat, ci fructul consumat în forma sa naturală.

Întărește sistemul imunitar

Până la 240 de grame de ananas oferă organismului suficientă vitamină C, ceea ce nu numai că ne întărește sistemul imunitar, totodată joacă și un rol important în descompunerea ușoară a fierului. O altă proprietate pozitivă a vitaminei C este că reduce inflamația, precum și ajută organismul să lupte împotriva simptomelor stresului mental și fizic. Fructele tind să aibă un conținut ridicat de vitamina C, acest lucru este valabil mai ales pentru ananas, care are unul dintre cele mai ridicate niveluri de vitamina C și este, de asemenea, bogat în caroten, zinc, fosfor, iod, calciu, potasiu, magneziu și fier, ceea ce înseamnă un adevărat depozit de oligoelemente.

Antiinflamator natural, ameliorează durerile musculare

Ananasul are un efect antiinflamator nu numai în stomac, ci și în mușchi, motiv pentru care sportivii preferă să-l consume după antrenament. Prin consumul de ananas, putem sprijini regenerarea și vindecarea mai rapidă a corpului, deoarece fructul promovează fluxul sanguin în beneficiul mușchilor, iar conținutul de enzime al ananasului reduce direct inflamația.

Întreținerea sistemului limfatic și detoxifiere naturală

Un sistem limfatic care funcționează corect este esențial pentru un corp sănătos, deoarece îmbunătățește sănătatea inimii, ajută digestia și producerea de energie. În timp ce produsele lactate, ouăle și carnea sunt mai greu de descompus, fructele sunt ușor absorbite, ceea ce ajută la menținerea unui echilibru circulator sănătos în corpul nostru. Ananasul îmbunătățește funcția limfatică datorită conținutului său de vitamina C, a conținutului de enzime, a efectelor digestive antiinflamatorii și pozitive, promovând astfel o detoxifiere naturală și continuă.

Unul dintre elementele esențiale ale curei de detoxifiere.

Ajută la eliminarea tractului intestinal de toxinele depuse. Pe lângă proprietățile sale detoxifiante, are și un efect alcalinizant notabil, care poate fi de mare folos în combaterea acidificării cauzate de semifabricate, coloranților artificiali și alimente bogate în zahăr.

Antioxidanții joacă un rol cheie în lupta organismului împotriva stresului oxidativ. Ananasul este o sursă naturală de antioxidanți, al căror consum regulat poate ajuta, de asemenea, la prevenirea malignităților celulare.

În același timp, reglează aportul de oxigen și îmbunătățește fluxul de sânge. Consumul de ananas are, de asemenea, un efect pozitiv asupra fluxului sanguin și a coagulării sângelui, precum și în îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, care este, de asemenea, o condiție pentru o respirație sănătoasă. Ananasul ajută la producerea de energie prin îmbunătățirea absorbției de oxigen, care, la rândul său, crește capacitatea de încărcare a corpului nostru, deci dacă facem sport, vom putea face față și antrenamentelor mai lungi.

Cătina

În ciuda dimensiunilor mici ale cătinei (cât un sfert de afine), de o culoarea galben-portocaliu, conține de 12 ori mai multă vitamină C decât o portocală. 100 de grame de cătina poate conține până la 500-900 miligrame de vitamina C, care acoperă multiplul neceasrului nostru zilnic.

 Datorită conținutului de proteine, fibre, vitamine, antioxidanți și minerale (190 de ingrediente bioactive mai exact), putem spune cu siguranță că este un superaliment. Astfel, utilizarea lui atât intern cât și extern a făcut-o populară în scurt timp!

Previne depozitarea grăsimilor nedorite, ajută la prevenirea dezvoltării bolilor cardiovasculare și a diabetului. Poate reduce nivelul CRP, o proteină care are o legărută dobândită în cazul bolilor inflamatorii.

Datorită compoziției speciale de acizi grași a cătinei cu un gust acru, stimulează metabolismul, scade nivelul colesterolului din sânge și chiar încetinește ateroscleroza.

Conținutului ridicat de vitamina E și vitramina C, este preferată ca componentă a produselor cosmetice datorită efectului său hrănitor, ferm, regenerant rapid, hidratant al pielii.

Consumul său întărește sistemul imunitar, încetinește îmbătrânirea. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, este un antidot excelent pentru răceli. Fiind sursă de flavonoizi, vitamine și minerale, poate fi utilizat pe scară largă pentru menținerea sănătății. La rândul său este important faptul că este recomandat consumul în formp crudă fără să fie supusă tratamentelor termice de orice fel.

 Asfel este importnat evidențierea că sinergia acestor două fructe,ananas și cătină, vă ajută să vă mențineți greutatea sănătoasă fără a vă priva corpul de tot ceea ce o hrănește în mod natural și sănătos!

Descoperă Cristalul nostru de fructe Ananas și Cătină, preparate doar din fructe crude!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

0
    0
    Cosul tau
    Coșul tău este golÎntoarceți-vă la magazin